Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2023-12-07

iBoxen en given del i e-handelns infrastruktur

Charlotte Nordén är vd:n som klätt om det klassiska postorderföretaget Cellbes till fullfjädrad e-handlare. Hon ser att bostadsnära paket­boxar är en given del av den framtida infrastrukturen för e-handeln. – Det kommer krävas en stor utbyggnad i Sverige och jag ser fram emot att iBoxens nätverk fortsätter att växa, säger hon.

2023-10-31

E-handlare, är ni redo för julhandeln?

Julen närmar sig med stormsteg och med det kraftigt ökade paket­volymer. Som e-handlare gäller det att vara förbered inför jultrafiken så att konsumenterna får en smidig och bekväm köpupplevelse. Även fast e-handelns omsättning minskat så ökar paket­volymerna*. Allt fler handlar på nätet men vi handlar för lägre belopp.

2023-08-28

AI-verktyg för boxplaceringar

iBoxen har, tillsammans med Schenker och Linköpings Universitet, inlett en fördjupad förstudie med målet att utveckla ett avancerat AI-verktyg för att optimera placeringen av leverans­boxar i svenska städer. "Målet med detta projekt är att skapa en smidigare och mer hållbar upplevelse för både konsumenter och transportörer genom att optimera placeringen av leverans­boxar på ett sätt som gynnar alla parter", säger Johan Edstav, chef för samhällskontakter och hållbarhet på iBoxen.

2023-07-07

Forskaren om cirkulär ekonomi

Behovet av att minska resursförbrukningen kommer tvinga samhället mot en cirkulär ekonomi. Joakim Kembro, som länge forskat kring frågor om handelslogistik, inleder nu forskningsprojekt på området. "Vi nyttjar för mycket av jordens resurser så vi behöver tänka om", säger Joakim Kembro, lektor och docent vid Lunds Tekniska Högskola.

2023-05-29

iBoxen om Stockholm stads beslut

Som många har observerat har vi varit tvungna att plocka bort våra uppskattade leverans­boxar i Stockholms stad på grund av ändrade regler från Trafikkontoret i Stockholm.

2023-05-25

Så kan iBoxen bidra till "15-minutersstaden"

Konceptet "15-minutersstaden" är en vision om en hållbar stad där människor kan få tillgång till alla sina behov inom 15 minuters gång- eller cykelavstånd från sina hem. "Lösningar som iBoxen kan spela en avgörande roll för att den ska bli verklighet", säger Per Ankersjö, rådgivare inom kommunikation och hållbar stadsutveckling och tidigare borgarråd i Stockholm.

2023-03-31

iBoxens luckor rymmer mer än du tror

För att möta så många behov som möjligt erbjuder iBoxens luckor plats för större paket­. Här nedan kan du se måtten för de olika luckstorlekarna och hur mycket som får plats.

2023-02-16

Jonas Arnberg efterlyser öppen infrastruktur

Jonas Arnberg driver Detaljhandelspodden och är en av Sveriges främsta retail-experter. Han sitter även i styrelsen för ”Hållbar e-handel” och ser att hållbarhets­arbetet tappat fart. "Det gäller att bygga en infrastruktur för framtidens e-handel", säger han.

2023-02-02

Så använder transportbolagen iBoxen

: iBoxen kommer ständigt i kontakt med e-handlare som är nyfikna på vår lösning. I vår dialog med e-handlare återkommer frågor om hur transportbolagen använder vår infrastruktur, hur det ser ut i checkouten, om returer erbjuds och hur viktiga leverans­boxar kommer att vara för deras erbjudande i framtiden. Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren från de stora transportbolagen

2023-01-03

"Attraktivt att iBoxen är operatörsneutral och kostnadsfri"

– Hela processen var väldigt smidig och tog bara ett par månader. Vi var i kontakt med andra boxleverantörer också, men det som var attraktivt med iBoxen var att den är operatörsneutral och inte innebär någon kostnad för oss som förening, säger Per-Erik Eriksson.

2022-12-14

Bostadsbolaget hittar kreativa sätt att använda iBoxen

Hos det kommunala bostadsbolaget FABO i Falkenberg är iBoxen ett viktigt inslag i verksamheten. "Boxarna är ett fantastiskt hjälpmedel för mig", säger Ken Mathisson, lägenhetsförvaltare.

2022-12-01

"iBoxens öppna infrastruktur kan bidra till fastighetsbranschens digitala resa"

Lisa Anger jobbar med digital transformation i fastighetsbranschen, och är en av Sveriges främsta proptech-experter. Hon menar att iBoxens öppna infrastruktur kan bidra till fastighetsbranschens digitala resa

2022-11-30

Status för iBoxen 2022

Vi satte ut de första leverans­boxarna för ett och ett halvt år sedan och har i dagsläget snart 1 400 boxar utplacerade i 60 av Sveriges kommuner. Infrastrukturen vi utvecklar växer och vi arbetar intensivt tillsammans med transportbolagen, och har även dialog med ett stort antal e-handlare. De e-handlare vi pratar med gillar konceptet med vår boxlösning som är öppen för alla transportbolag. Dessutom är det smidigast för både fastighetsägare och konsumenter att bara behöva ha en box som alla kan använda

2022-11-24

Nytt verktyg ska minska trafik

iBoxen bidrar till att utveckla ett verktyg för att minska trafik i nya bostadsområden. "Vår boxlösning kan hjälpa oss att få ett mer hållbart samhälle", säger Johan Edstav, chef för samhällskontakter och hållbarhet på iBoxen.

2022-11-04

iBoxen med när Göteborg får ny stadsdel

Hållbarhet är i fokus för Nordens största stadsutvecklingsprojekt, Älvstaden. Centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek när sju nya stadsdelar utvecklas på båda sidor av Älven. En av de nya stadsdelarna är Lindholmen.

2022-11-02

Omvärldsläget förstör inte julstämningen - svensken planerar öppna plånboken

Trots rusande inflation och ett osäkert omvärldsläge planerar 60 procent av svenskarna att lägga lika mycket eller mer pengar på julklappar i år som i fjol. Hälften planerar också att handla sina julklappar på nätet.
– Det här visar att både e-handelsföretagen och transportbolagen behöver rusta för ytterligare en hektisk julhandel med fortsatt stora paket­volymer, säger Markus Trautmann, kommunikationschef på iBoxen.

2022-10-14

E-handlare efterlyser transportörsneutrala paket­boxar

Svensk Digital Handel driver ett program för att skapa mer kunddrivna och hållbara leverans­er. Där lyfts ett transportörsoberoende nätverk av paket­boxar över hela Sverige fram som en nyckelfaktor. "Varför ska man stå och dra en kölapp på en affär? Jag fattar inte det", säger Jan Erlandsson på Miljonlotteriet.

2022-10-13

Ny studie: Flera fördelar med paket­boxar

Paket­box? Yesbox! Så heter en ny rapport om paket­boxarnas betydelse i vår vardag. "Paket­boxarna verkar absolut ha kommit för att stanna. Det är i synnerhet faktorerna geografisk bekvämlighet, öppettider, miljömässig hållbarhet och användarvänlighet som är viktiga för kunden vid användning av paket­box", säger Hannah Sackbrook, civilekonom och tidigare student vid Linköpings universitet.

2022-10-07

CityMail ansluter till iBoxens infrastruktur

CityMail breddar sitt erbjudande med iBoxens leverans­boxar. Ett efterfrågat leverans­alternativ som kompletterar deras nuvarande tjänster. E-handelsföretagen 24.se och AMA Group, där bland annat Ateljé Margaretha ingår, är först ut att erbjuda boxleverans­er via CityMail.

2022-10-04

FRIBO - service och kvalitet nära hemmet

Bostadsbolaget FRIBO väljer iBoxen för att kunna ge sina hyresgäster ett viktigt mervärde i sitt boende. "Att kunna få sina paket­ levererade nära där man bor betyder mycket", säger Kjell-Ove Sethson, vd för FRIBO.

2022-09-29

Professorn: "Alla måste tänka nytt"

Den nya, moderna staden kräver nya, moderna lösningar. Malin Sundström, handelsforskare, välkomnar nytänk och samarbeten när det gäller handel, distribution och leverans­er. "Alla led måste vara beredda att tänka nytt, säger hon."

2022-09-20

Fastighetsbolag satsar på iBoxen

Flera av Stockholms stora fastighetsbolag har börjat satsa på leverans­boxar för att underlätta de boendes vardag. Både Einar Mattsson och Heba erbjuder iBoxen till sina hyresgäster.

2022-09-06

Fem anledningar att erbjuda iBoxen i din checkout

En växande e-handel skapar nya möjligheter men innebär också stor risk för köer och paket­kaos hos paket­ombuden. Låt era kunder slippa det. Här är fem anledningar till att ni som e-handlare ska erbjuda leverans­ till iBoxen.

2022-09-02

Så hjälper iBoxen till med livspusslet

Anställda vill kunna lösa vardagsbestyren i anslutning till arbetsplatsen. Fastighetsägaren Technopolis satsar på att erbjuda hyresgästerna en fullservicelösning och har placerat två iBoxen utanför sin kontorsfastighet i Gårda, Göteborg. "Vi på Technopolis vill ge våra hyresgäster de bästa förutsättningarna för att få ihop vardagen, och som en del i detta har vi nu valt att ta nästa steg genom iBoxen", säger Johanna Bergendahl, Account Manager på Technopolis Gårda.

2022-08-15

SBC: Kunderna efterfrågar smarta hållbara lösningar

Ökad digitalisering, fler hållbara lösningar och leverans­boxar nära bostaden. Det är några tydliga önskemål från de boende i svenska bostadsrätter, enligt Sveriges Bostadsrättsrapport 2022. "Våra kunder efterfrågar smarta och mer hållbara lösningar som dessutom underlättar vardagen och sparar tid", säger Fredric Gustafsson, CDO på SBC.

2022-07-06

Så vill svenskarna få sina paket­ levererade

Konsumenter hämtar hellre sina varor i en leverans­box utomhus, än i en butik eller genom att ta emot hemleverans­. Det visar en ny undersökning från iBoxen. "Det förvånar inte mig, säger Erik Sandberg", professor i logistik vid Linköping Universitet.

2022-06-28

Så ser branschen på checkouten – stor genomgång

En enkel och dynamisk checkout – helt anpassad till konsumentens behov är framtiden för e-handeln. iBoxen har pratat med flera av branschens profiler om en av de stora trenderna inom e-handeln.

- Leverans­checkouterna har utvecklats explosionsartat i Sverige på bara några år och jag tycker vi ligger längst fram i Europa på att erbjuda valfrihet och tillgänglighet. Inte minst har leverans­boxar som alternativ i checkouten bidragit starkt till att öka valfriheten och tillgängligheten, säger Arne B Andersson Senior e-handelsrådgivare Svensk Digital Handel.

2022-06-10

Anders Holm, medgrundare till iBoxen, har gått bort efter en tids sjukdom

2022-05-25

Framtidens bostäder kräver nya värden

Nya värden krävs för att skapa framtidens bostäder. Där fyller iBoxen en funktion menar Alf Karlsson, ordförande för Gröna Städer. "Delningstjänster är bra för miljön och klimatet och efterfrågas allt mer. Här kommer iBoxen med något nytt som höjer attraktiviteten för fastigheterna", säger Alf Karlsson.

2022-05-19

iBoxen passerar 1 000 leverans­boxar i Sverige

iBoxen placerade ut de första leverans­boxarna på Södermalm i Stockholm i mars förra året. Nu, drygt ett år senare, finns 1 009 leverans­boxar i 45 av Sveriges kommuner. Via iBoxen kan e-handlare just nu nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning.

2022-05-11

Konsumenternas nya krav - ska vara hållbart och bekvämt

Den ökande e-handeln skapar nya krav från konsumenterna. Att både kunna handla hållbart och bekvämt blir allt viktigare. "iBoxen är en bra lösning i och med att den är både bostadsnära och öppen för alla transportörer", säger Emma Hernell, vd för HUI.

2022-05-04

Last mile

Last Mile delivery, eller “sista-milen-leverans­er” är den sista länken fram till dess att en vara når konsumenten. Last Mile är något som blir allt viktigare för alla inom e-handel och logistik. Här har vi samlat våra insikter och svar på de vanligaste frågorna om Last Mile.

2022-04-21

E-handelsproffset tror leverans­boxar är framtiden

E-handelsproffset Patrik Rees ser leverans­boxarna som centrala i framtidens e-handelsutveckling - Jag tror att minst 50 procent av alla varor kommer att levereras till en box inom de närmaste åren, säger han.

2022-04-21

Vi utvecklar en infrastruktur av leverans­boxar över hela landet

2022-03-28

Hur kan e-handeln växa hållbart?

2022-03-14

Transportörsneutrala paket­boxar positiva ur ett hållbarhets­perspektiv

Nu har de boende i samfälligheten Harörat fått ett eget paket­ombud i kvarteret. Johnny Skeppstedt är ordförande i samfälligheten i Hässelby Villastad och har lång erfarenhet från logistikbranschen. – Ett otroligt välkommet inslag med den transportörsneutrala lösningen - inte minst ur ett hållbarhets­perspektiv, säger han.

2022-03-09

Webbinar

Idag sker ungefär 15 procent av den totala handeln i Sverige på nätet. År 2030 spås siffran ha stigit till 40 procent. Det blir enormt många paket­ och framtidens paket­volymer innebär en rejäl utmaning för transportbolagen, handeln, fastighetsägarna och samhället i stort. Det kommer att behövas fler leverans­former för att kunna ta emot den kommande volymökningen. Och det är bråttom!

2022-03-08

Nu kan vem som helst använda iBoxen!

2022-03-08

Framtidskommun satsar på iBoxen

Härryda kommun är ständigt på jakt efter nya lösningar som kan vara med och bygga framtidens samhälle.

Nu har de inlett ett samarbete med iBoxen.

– Vi vågar testa nya spännande lösningar som skapar mindre miljöpåverkan och är bättre för konsumenten, säger Fredrik Olsson, näringslivschef på Härryda Kommun.

2022-03-07

Att hämta sitt paket­ i en box utomhus är smart även ur brandsäkerhetssynpunkt.

Ville Bexander, brandingenjör på Brandskyddsföreningen, säger att paket­ som blir stående i trappuppgångar i väntan på mottagaren är en brandrisk.

– Trapphuset är husets utrymningsväg, säger han.

2022-03-01

Staden – ett stort logistiksystem

Den växande e-handeln utmanar vårt samhälle på olika plan.

Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet, ser fördelar med nya leverans­lösningar som skapar möjlighet till smartare transporter och ökad hållbarhet

– Jag tycker att det är viktigt att se boxlösningen från ett helhetsperspektiv, säger Mats Abrahamsson, professor i logistik vid institutionen för ekonomisk och industriell utveckling vid Linköpings universitet. Han har även suttit i Postnords styrelse under 15 år.

2022-03-01

Boxarna som förenklar livspusslet

Leverans­boxar erbjuder världens butiker runt hörnet. Framtidens shopping är här. – En ”win win” för oss, säger Dennis Wedin, Svenska Bostäder.

2022-02-17

Smidigt, miljövänligt och öppen för alla transportörer.

BRF Slusstornet i Hammarby Sjöstad ser flera vinster med sin nya leverans­box från iBoxen. – Det är en förmån för våra boende att ha en box så nära hemmet, säger föreningens styrelseledamot Carmen Stefan.

2022-02-15

Boxarna som hjälper till med livspusslet och kortar vårdköerna

Det ska bli enklare, öka tillgängligheten och trygghet för patienterna när Aleris och iBoxen börjar erbjuda smarta leverans­boxar i nytt, unikt samarbete, vid utredning och behandling av sömnapné.

2022-02-11

Boxarna fyller upp staden och möjliggör att e-handeln kan växa mer hållbart

Lyssna på senaste avsnittet från Detaljhandelspodden där iBoxens kommunikationschef Markus Trautmann gästar.

2022-02-03

Det är en klockren idé

Samhället och stadsbilden förändras och med den fastighetsbranschen. Den privata hyresvärden Einar Mattsson har börjat satsa på leverans­boxar. – Precis som att jag tror att alla fastigheter kommer att ha solceller på taket i framtiden kommer det finnas leverans­boxar utanför porten, säger Martin Fors, fastighetschef på Einar Mattsson.

2022-01-31

DHL breddar med iBoxens leverans­boxar

Från och med nu breddar DHL sitt hemleverans­erbjudande med iBoxen. DHL lanserar leverans­boxar som ett komplement till hemleverans­ där konsumenten kan välja mellan leverans­ hem eller till en box nära sin bostad.

2022-01-18

Tillgänglighet är allt

Kraven på att fastighetsägare ska möta sina kunders behov blir allt större. Inte minst när det gäller att erbjuda nya logistiklösningar – som leverans­box i anslutning till fastigheten. Det menar fastighets- och retailexperten Fredrik Widing. – Tillgänglighet är allt, säger han.

2022-01-11

Internationell last mile-expert hyllar öppen infrastruktur

Den polske ”last-mile”-experten Mirek Gral kallar den svenska marknaden en ”sleeping beauty”, och hyllar leverans­boxar med öppna nätverk. – De är mycket mer kostnadseffektiva och bättre för miljön, säger han.

2022-01-03

Vd:n om 2022: ”iBoxen en del av samhällsbyggnaden”

Under 2022 kommer iBoxen finnas i minst 30 av de största städerna i Sverige. Inom ett par år ska alla svenska hushåll ha en leverans­¬box nära sin bostad eller där de dagligen passerar. – Vi är en nödvändig del av samhällsbyggnaden, säger Tim Jörnsen, vd på iBoxen.

2021-12-22

Polisen positiv till iBoxen: ”Högsta säkerhet vi har i dag”

Leverans­boxar ökar tillgängligheten för konsumenterna – och erbjuder dessutom ett säkrare alternativ för paket­hantering genom identifiering med e-legitimation. Det menar polisen Jan Olsson. – Det här är en utveckling som vi eftersträvar, säger han.

2021-12-16

Framtidsspaningen: ”Dark warehouses och leverans­boxar utanför varje hem”

E-handelsgurun Anton Johansson tror att infrastrukturen för digital handel kommer förändras dramatiskt de närmaste fem åren. – Jag tycker att iBoxen är jättespännande, och det är väldigt bra att det är en så aggressiv och snabb utrullning.

2021-12-14

Hela processen var väldigt smidig

För att minska transporterna och öka säkerheten har BRF Slottsallén i Bromma låtit placera en leverans­box från iBoxen. Nu kan de boende hämta sina paket­ ett stenkast från hemmet. – Hela processen var väldigt smidig, säger Per-Erik Eriksson, ordförande i BRF Slottsallén.

2021-12-13

E-handeln måste bli en motor för hållbar konsumtion

Hållbarhets­strategen Mårten Sjölin ser iBoxen som en viktig del i branschens klimatarbete. Den öppna infrastrukturen kommer att kapa utsläppen från transporter. – E-handeln måste bli en motor för hållbar konsumtion. iBoxen har en väldigt positiv klimateffekt, säger han.

2021-12-09

iBoxen öppnar upp för cirkulär ekonomi

Snart kan privatpersoner använda iBoxens leverans­boxar i sitt närområde för att byta, förvara, låna eller sälja begagnade varor. I ett nästa steg kommer iBoxen göra det möjligt för alla second hand-aktörer att använda infrastrukturen, både lokalt och nationellt, för att främja en cirkulär ekonomi. Betalningstransaktionerna kommer att ske med Swish.
– Vi vill väldigt gärna bidra till att varor får en längre livslängd, säger Tim Jörnsen, vd för iBoxen.

2021-12-07

Boxarna som hjälper till med livspusslet

Leverans­boxar erbjuder de boende världens butiker runt hörnet. I Göteborg pågår ett samarbete som hjälper till med livspusslet. Framtidens shopping är här.

2021-11-22

Transportörneutrala boxar är nyckeln

Olle Janrik, direktör för Sveriges Paket­ombud, brinner för öppna infrastrukturer och samordnade leverans­er. Framöver vill han se frågan lyft ännu högre på den politiska agendan.

2021-11-19

"Vi befinner oss i en stark expansionsfas”

Infrastrukturbolaget iBoxen växer så det knakar. Den transportörsoberoende leverans­¬¬boxen placeras utomhus och är tillgängliga för alla dygnet runt. Nu anställer bolaget i Stockholm, Göteborg och Malmö. – Vi befinner oss i en stark expansionsfas, säger Tim Jörnsen, vd på iBoxen.

2021-11-16

iBoxen och Mina Paket­ startar samarbete

iBoxen bygger en helt ny rikstäckande infrastruktur för leverans­boxar utomhus som är tillgängliga dygnet runt. Det innebär att alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll - i såväl landsbygd som stad - enkelt och bekvämt kommer att kunna hämta och returnera sina paket­ via en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar – oavsett var de handlar sina varor och vilken transportör som levererar dem.

2021-11-11

Airmee storsatsar på iBoxens leverans­boxar

Last mile-aktören Airmee fortsätter att bredda sitt fossilfria tjänsteerbjudande för att skapa en mer flexibel kundupplevelse. Nu lanseras Airmee Locker som komplement till bolagets hemleverans­er sju dagar i veckan. Den nya satsningen genomförs tillsammans med infrastrukturbolaget iBoxen och deras transportörsoberoende nätverk av leverans­boxar.

2021-11-01

Leverans­boxar en given del i e-handelns infrastruktur

Charlotte Nordén är vd:n som klätt om det klassiska postorderföretaget Cellbes till fullfjädrad e-handlare. Hon tror att leverans­boxarna är en given del av den framtida infrastrukturen för e-handel. – Det kommer krävas en stor utbyggnad i Sverige, säger hon.

2021-11-01

iBoxen söker drivna affärskvinnor/män

Vi söker nu fler drivna kollegor i Stockholm, Göteborg och Malmö, som ska se till att iBoxens leverans­boxar kan placeras ut i hela landet.

2021-10-27

Öppen infrastruktur bäst för konsumenterna

Det krävs nya lösningar för att möta konsumenternas högre krav på smidighet när allt fler shoppar online. Med strategiskt placerade leverantörsboxar kan kunderna enkelt hämta ut sina paket­ runt hörnet. – Boxar placerade nära hemmen är en bra lösning, säger Per Ljungberg, vd på svensk digital handel.

2021-10-27

iBoxen - så funkar den

Pandemin har skyndat på näthandelns tillväxt och allt fler kommer shoppa online i framtiden. Det ställer nya krav på infrastrukturen för paket­leverans­er. Leverans­boxar minskar behovet av hemleverans­er, sparar på miljön och är smidig för både konsumenter och handlare. Så funkar de – steg för steg.

2021-10-11

Carl-Anders Keller ny operativ chef på iBoxen

Infrastrukturbolaget iBoxen fortsätter att i snabb takt bygga upp ett leverantörsoberoende leverans­­boxnätverk i hela Sverige. För att ytterligare växla upp takten av infrastrukturbygget och stärka organisationen har bolaget rekryterat Carl-Anders Keller som operativ chef.

2021-10-07

iBoxen rekryterar chef för produkt- och tjänsteutveckling

Infrastrukturbolaget iBoxen, som bygger upp ett rikstäckande och leverantörsoberoende leverans­­boxnätverk, har rekryterat Måns Ljungmark som chef för produkt- och tjänsteutveckling.

2021-09-15

iBoxen i nytt samarbete med tre bostadsbolag i Stockholm

Det ska bli enklare för hyresgäster att ta emot paket­leverans­er nära hemmet. I ett samarbete med iBoxen ska de kommunala bostadsbolagen Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem under ett år att använda paket­boxar i Västerort och Söderort i Stockholm. Paket­boxarna ska bidra till en bättre service för hyresgästerna.

2021-08-17

iBoxen rekryterar Markus Trautmann som kommunikationschef

Infrastrukturbolaget iBoxen, som bygger upp ett rikstäckande och leverantörsoberoende paket­boxnätverk, har rekryterat Markus Trautmann som marknads- och kommunikationschef.

2021-07-08

iBoxen expanderar till Göteborg: Placerar ut första 58 skåpen och öppnar nytt kontor

Under våren har iBoxen placerat ut knappt 200 skåp i Stockholm och 48 i Bodens kommun, och tio ledande transportbolag levererar nu till iBoxens boxar. Nu tar iBoxen nästa viktiga steg på tillväxtresan och placerar ut de första skåpen i Göteborg. Samtidigt står det klart att iBoxen öppnar upp ett kontor i Göteborg i höst för att komma närmare den lokala fastighetsmarkaden i västsverige. 

2021-07-06

DB Schenker ansluter till iBoxens infrastruktur

iBoxen fortsätter utrullningen av den nationella, oberoende infrastrukturen och har sedan starten slutit avtal med flera ledande transportbolag. Senast i ordningen att ansluta sig är transportföretaget DB Schenker som från och med måndagen den 21 juni börjar leverera paket­ till iBoxens boxar.

2021-07-01

iBoxen sluter avtal med Skärgårda: Placerar ut boxar i Stockholms skärgård

Från och med denna vecka kommer e-handlare bosatta på öarna Ornö, Gällnö och Sandhamn kunna få sina paket­ levererade till iBoxens paket­boxar. iBoxen sluter avtal med transportföretaget Skärgårda som kommer använda boxarna som ett komplement till hemleverans­er i skärgården.

2021-06-01

Klart: Bring börjar leverera paket­ till iBoxen

iBoxens oberoende och nationella infrastruktur växer. Sedan starten tidigare i år har flera stora transportbolag anslutit sig till iBoxen. Nu står det klart att logistikföretaget Bring från och med 1 juni börjar med paket­leverans­er till iBoxens boxar.

2021-05-19

Unika infrastruktursatsningar i Boden och Pajala ska lösa samhällsutmaningen med post- och paket­service på landsbygden

 

Norra Sverige har de senaste åren sett en rejäl tillväxt, och i takt med att regionen utvecklas ökar också efterfrågan på infrastrukturlösningar. Nu genomför den digitala plattformen Predictive Movement ett pilotprojekt i Pajala där man med hjälp av en helt ny lösning med specialanpassad teknik, så som AI och blockkedjor, ska samordna transporter. Samtidigt placerar infrastrukturföretaget iBoxen ut ett 50-tal nya leverans­boxar i Boden. Båda satsningarna innebär nya möjligheter för infrastrukturen i Norrbotten och målet är att ge fler tillgång till smarta och mer hållbara transport- och leverans­lösningar. 

2021-04-27

iBoxen placerar ut boxar runt Gamla stan - passerar 100 utplacerade boxar i Stockholm

Infrastrukturföretaget iBoxen bygger just nu upp den nationella infrastrukturen av leverans­boxar som ska göra det smidigare att ta emot och returnera paket­. På fem år ska iBoxen placera ut boxar över hela Sverige, i veckan placerades ytterligare 14 skåp ut runt Gamla stan i Stockholm i samarbete med Stockholms stad.

2021-04-13

iBoxen förstärker teamet med två nyckelrekryteringar

iBoxen, som tidigare i år lanserade den nya öppna nationella infrastruktursatsningen, är på god väg att placera ut sina första 150 boxar runt om i landet. Nu förstärker iBoxen teamet med två nya nyckelmedarbetare i syfte att kunna öka expansionstakten ytterligare.  

2021-03-30

SBC inleder samarbete med iBoxen – 4 000 bostadsrättsföreningar får tillgång till ny leverans­tjänst

Sveriges nya nationella infrastruktur av leverans­boxar – iBoxen – inleder ett samarbete med specialisten på fastighetsförvaltning SBC. Samarbetet ger de 4 000 fastigheter som SBC förvaltar möjlighet att erbjuda sina boende iBoxens oberoende leverans­tjänst.

2021-03-18

iBoxen öppnar upp för transporter av paket­ till boxarna

iBoxen, som är en ny, nationell infrastruktur för att ta emot och returnera paket­, meddelade i början av veckan att man nu placerat ut de första knappa 70 boxarna på Södermalm i Stockholm och i Johanneshov. Från och med nästa vecka öppnar iBoxen upp för leverans­er till boxarna och gör det möjligt för fler transportörer att ansluta sig.

2021-03-16

Nu placerar iBoxen ut de första leverans­boxarna på Södermalm i Stockholm - startskottet för en nationell utrullning

I februari meddelade iBoxen sina planer på att bygga ut en nationell infrastruktur av leverans­boxar för att ta emot och returnera paket­. Nu placerar företaget ut de första knappa 70 boxarna på Södermalm i Stockholm och i Johanneshov.

2021-02-16

Nu lanseras en ny rikstäckande infrastruktur av leverans­boxar i Sverige

Nu lanseras iBoxen, ett företag med ambitionen att sätta ut en rikstäckande infrastruktur av leverans­boxar för att hämta, returnera och skicka paket­. Genom denna nya infrastruktur skapas förutsättningar för mer hållbara transporter.

Presskontakt

Markus Trautmann

Fotograf: Janerik Henriksson, TT

Markus Trautmann
Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com