Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Beställ
Kontakt

2022-01-11

Internationell last mile-expert hyllar öppen infrastruktur

Den polske ”last-mile”-experten Mirek Gral kallar den svenska marknaden en ”sleeping beauty”, och hyllar leverans­boxar med öppna nätverk. – De är mycket mer kostnadseffektiva och bättre för miljön, säger han.

2022-01-03

Vd:n om 2022: ”iBoxen en del av samhällsbyggnaden”

Under 2022 kommer iBoxen finnas i minst 30 av de största städerna i Sverige. Inom ett par år ska alla svenska hushåll ha en leverans­¬box nära sin bostad eller där de dagligen passerar. – Vi är en nödvändig del av samhällsbyggnaden, säger Tim Jörnsen, vd på iBoxen.

2021-12-22

Polisen positiv till iBoxen: ”Högsta säkerhet vi har i dag”

Leverans­boxar ökar tillgängligheten för konsumenterna – och erbjuder dessutom ett säkrare alternativ för paket­hantering genom identifiering med e-legitimation. Det menar polisen Jan Olsson. – Det här är en utveckling som vi eftersträvar, säger han.

2021-12-16

Framtidsspaningen: ”Dark warehouses och leverans­boxar utanför varje hem”

E-handelsgurun Anton Johansson tror att infrastrukturen för digital handel kommer förändras dramatiskt de närmaste fem åren. – Jag tycker att iBoxen är jättespännande, och det är väldigt bra att det är en så aggressiv och snabb utrullning.

2021-12-14

Hela processen var väldigt smidig

För att minska transporterna och öka säkerheten har BRF Slottsallén i Bromma låtit placera en leverans­box från iBoxen. Nu kan de boende hämta sina paket­ ett stenkast från hemmet. – Hela processen var väldigt smidig, säger Per-Erik Eriksson, ordförande i BRF Slottsallén.

2021-12-13

E-handeln måste bli en motor för hållbar konsumtion

Hållbarhets­strategen Mårten Sjölin ser iBoxen som en viktig del i branschens klimatarbete. Den öppna infrastrukturen kommer att kapa utsläppen från transporter. – E-handeln måste bli en motor för hållbar konsumtion. iBoxen har en väldigt positiv klimateffekt, säger han.

2021-12-09

iBoxen öppnar upp för cirkulär ekonomi

Snart kan privatpersoner använda iBoxens leverans­boxar i sitt närområde för att byta, förvara, låna eller sälja begagnade varor. I ett nästa steg kommer iBoxen göra det möjligt för alla second hand-aktörer att använda infrastrukturen, både lokalt och nationellt, för att främja en cirkulär ekonomi. Betalningstransaktionerna kommer att ske med Swish.
– Vi vill väldigt gärna bidra till att varor får en längre livslängd, säger Tim Jörnsen, vd för iBoxen.

2021-12-07

Boxarna som hjälper till med livspusslet

Leverans­boxar erbjuder de boende världens butiker runt hörnet. I Göteborg pågår ett pilotprojekt som hjälper till med livspusslet. Framtidens shopping är här.

2021-11-22

Lagret fylls långt innan Black Friday och jul

Olle Janrik, direktör för Sveriges Paket­ombud, brinner för öppna infrastrukturer och samordnade leverans­er. Framöver vill han se frågan lyft ännu högre på den politiska agendan.

2021-11-19

"Vi befinner oss i en stark expansionsfas”

Infrastrukturbolaget iBoxen växer så det knakar. Den transportörsoberoende leverans­¬¬boxen placeras utomhus och är tillgängliga för alla dygnet runt. Nu anställer bolaget i Stockholm, Göteborg och Malmö. – Vi befinner oss i en stark expansionsfas, säger Tim Jörnsen, vd på iBoxen.

2021-11-16

iBoxen och Mina Paket­ startar samarbete

iBoxen bygger en helt ny rikstäckande infrastruktur för leverans­boxar utomhus som är tillgängliga dygnet runt. Det innebär att alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll - i såväl landsbygd som stad - enkelt och bekvämt kommer att kunna hämta och returnera sina paket­ via en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar – oavsett var de handlar sina varor och vilken transportör som levererar dem.

2021-11-11

Airmee storsatsar på iBoxens leverans­boxar

Last mile-aktören Airmee fortsätter att bredda sitt fossilfria tjänsteerbjudande för att skapa en mer flexibel kundupplevelse. Nu lanseras Airmee Locker som komplement till bolagets hemleverans­er sju dagar i veckan. Den nya satsningen genomförs tillsammans med infrastrukturbolaget iBoxen och deras transportörsoberoende nätverk av leverans­boxar.

2021-11-10

Boxarna som förenklar livspusslet

Leverans­boxar erbjuder världens butiker runt hörnet. Framtidens shopping är här. – En ”win win” för oss, säger Dennis Wedin, Svenska Bostäder.

2021-11-01

Leverans­boxar en given del i e-handelns infrastruktur

Charlotte Nordén är vd:n som klätt om det klassiska postorderföretaget Cellbes till fullfjädrad e-handlare. Hon tror att leverans­boxarna är en given del av den framtida infrastrukturen för e-handel. – Det kommer krävas en stor utbyggnad i Sverige, säger hon.

2021-11-01

iBoxen söker drivna affärskvinnor/män

Vi söker nu fler drivna kollegor i Stockholm, Göteborg och Malmö, som ska se till att iBoxens leverans­boxar kan placeras ut i hela landet.

2021-10-27

Öppen infrastruktur bäst för konsumenterna

Det krävs nya lösningar för att möta konsumenternas högre krav på smidighet när allt fler shoppar online. Med strategiskt placerade leverantörsboxar kan kunderna enkelt hämta ut sina paket­ runt hörnet. – Boxar placerade nära hemmen är en bra lösning, säger Per Ljungberg, vd på svensk digital handel.

2021-10-27

iBoxen - så funkar den

Pandemin har skyndat på näthandelns tillväxt och allt fler kommer shoppa online i framtiden. Det ställer nya krav på infrastrukturen för paket­leverans­er. Leverans­boxar minskar behovet av hemleverans­er, sparar på miljön och är smidig för både konsumenter och handlare. Så funkar de – steg för steg.

2021-10-11

Carl-Anders Keller ny operativ chef på iBoxen

Infrastrukturbolaget iBoxen fortsätter att i snabb takt bygga upp ett leverantörsoberoende leverans­­boxnätverk i hela Sverige. För att ytterligare växla upp takten av infrastrukturbygget och stärka organisationen har bolaget rekryterat Carl-Anders Keller som operativ chef.

2021-10-07

iBoxen rekryterar chef för produkt- och tjänsteutveckling

Infrastrukturbolaget iBoxen, som bygger upp ett rikstäckande och leverantörsoberoende leverans­­boxnätverk, har rekryterat Måns Ljungmark som chef för produkt- och tjänsteutveckling.

2021-09-15

iBoxen i nytt samarbete med tre bostadsbolag i Stockholm

Det ska bli enklare för hyresgäster att ta emot paket­leverans­er nära hemmet. I ett samarbete med iBoxen ska de kommunala bostadsbolagen Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem under ett år att testa paket­boxar i Västerort och Söderort i Stockholm. Paket­boxarna ska bidra till en bättre service för hyresgästerna.

2021-08-17

iBoxen rekryterar Markus Trautmann som kommunikationschef

Infrastrukturbolaget iBoxen, som bygger upp ett rikstäckande och leverantörsoberoende paket­boxnätverk, har rekryterat Markus Trautmann som marknads- och kommunikationschef.

2021-07-08

iBoxen expanderar till Göteborg: Placerar ut första 58 skåpen och öppnar nytt kontor

Under våren har iBoxen placerat ut knappt 200 skåp i Stockholm och 48 i Bodens kommun, och tio ledande transportbolag levererar nu till iBoxens boxar. Nu tar iBoxen nästa viktiga steg på tillväxtresan och placerar ut de första skåpen i Göteborg. Samtidigt står det klart att iBoxen öppnar upp ett kontor i Göteborg i höst för att komma närmare den lokala fastighetsmarkaden i västsverige. 

2021-07-06

DB Schenker ansluter till iBoxens infrastruktur

iBoxen fortsätter utrullningen av den nationella, oberoende infrastrukturen och har sedan starten slutit avtal med flera ledande transportbolag. Senast i ordningen att ansluta sig är transportföretaget DB Schenker som från och med måndagen den 21 juni börjar leverera paket­ till iBoxens boxar.

2021-07-01

iBoxen sluter avtal med Skärgårda: Placerar ut boxar i Stockholms skärgård

Från och med denna vecka kommer e-handlare bosatta på öarna Ornö, Gällnö och Sandhamn kunna få sina paket­ levererade till iBoxens paket­boxar. iBoxen sluter avtal med transportföretaget Skärgårda som kommer använda boxarna som ett komplement till hemleverans­er i skärgården.

2021-06-01

Klart: Bring börjar leverera paket­ till iBoxen

iBoxens oberoende och nationella infrastruktur växer. Sedan starten tidigare i år har flera stora transportbolag anslutit sig till iBoxen. Nu står det klart att logistikföretaget Bring från och med 1 juni börjar med paket­leverans­er till iBoxens boxar.

2021-05-19

Unika infrastruktursatsningar i Boden och Pajala ska lösa samhällsutmaningen med post- och paket­service på landsbygden

 

Norra Sverige har de senaste åren sett en rejäl tillväxt, och i takt med att regionen utvecklas ökar också efterfrågan på infrastrukturlösningar. Nu genomför den digitala plattformen Predictive Movement ett pilotprojekt i Pajala där man med hjälp av en helt ny lösning med specialanpassad teknik, så som AI och blockkedjor, ska samordna transporter. Samtidigt placerar infrastrukturföretaget iBoxen ut ett 50-tal nya leverans­boxar i Boden. Båda satsningarna innebär nya möjligheter för infrastrukturen i Norrbotten och målet är att ge fler tillgång till smarta och mer hållbara transport- och leverans­lösningar. 

2021-04-27

iBoxen placerar ut boxar runt Gamla stan - passerar 100 utplacerade boxar i Stockholm

Infrastrukturföretaget iBoxen bygger just nu upp den nationella infrastrukturen av leverans­boxar som ska göra det smidigare att ta emot och returnera paket­. På fem år ska iBoxen placera ut boxar över hela Sverige, i veckan placerades ytterligare 14 skåp ut runt Gamla stan i Stockholm i samarbete med Stockholms stad.

2021-04-13

iBoxen förstärker teamet med två nyckelrekryteringar

iBoxen, som tidigare i år lanserade den nya öppna nationella infrastruktursatsningen, är på god väg att placera ut sina första 150 boxar runt om i landet. Nu förstärker iBoxen teamet med två nya nyckelmedarbetare i syfte att kunna öka expansionstakten ytterligare.  

2021-03-30

SBC inleder samarbete med iBoxen – 4 000 bostadsrättsföreningar får tillgång till ny leverans­tjänst

Sveriges nya nationella infrastruktur av leverans­boxar – iBoxen – inleder ett samarbete med specialisten på fastighetsförvaltning SBC. Samarbetet ger de 4 000 fastigheter som SBC förvaltar möjlighet att erbjuda sina boende iBoxens oberoende leverans­tjänst.

2021-03-18

iBoxen öppnar upp för transporter av paket­ till boxarna

iBoxen, som är en ny, nationell infrastruktur för att ta emot och returnera paket­, meddelade i början av veckan att man nu placerat ut de första knappa 70 boxarna på Södermalm i Stockholm och i Johanneshov. Från och med nästa vecka öppnar iBoxen upp för leverans­er till boxarna och gör det möjligt för fler transportörer att ansluta sig.

2021-03-16

Nu placerar iBoxen ut de första leverans­boxarna på Södermalm i Stockholm - startskottet för en nationell utrullning

I februari meddelade iBoxen sina planer på att bygga ut en nationell infrastruktur av leverans­boxar för att ta emot och returnera paket­. Nu placerar företaget ut de första knappa 70 boxarna på Södermalm i Stockholm och i Johanneshov.

2021-02-16

Nu lanseras en ny rikstäckande infrastruktur av leverans­boxar i Sverige

Nu lanseras iBoxen, ett företag med ambitionen att sätta ut en rikstäckande infrastruktur av leverans­boxar för att hämta, returnera och skicka paket­. Genom denna nya infrastruktur skapas förutsättningar för mer hållbara transporter.

Presskontakt

Markus Trautmann

Fotograf: Janerik Henriksson, TT

Markus Trautmann
Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com