Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2022-05-19

iBoxen passerar 1 000 leverans­boxar i Sverige

iBoxen placerade ut de första leverans­boxarna på Södermalm i Stockholm i mars förra året. Nu, drygt ett år senare, finns 1 009 leverans­boxar i 45 av Sveriges kommuner. Via iBoxen kan e-handlare just nu nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning.

Det som särskiljer iBoxen från andra boxlösningar, förutom att den är öppen för alla transportbolag, är att den står utomhus nära där människor bor. De som får en leverans­ behöver därmed inte förhålla sig till en butiks öppettider.

- 1 000 boxar är en viktig milstolpe och samtidigt är det bara början på iBoxens resa. Vi har full finansiering att fortsätta att utveckla en helt ny infrastruktur med leverans­boxar med en unik tillgänglighet, säger Tim Jörnsen, vd för iBoxen.

Svensk Handel spår att e-handeln kommer stå för 40 procent av den totala detaljhandeln år 2030. Idag är motsvarande siffra 16 procent. Det innebär att framtidens paket­volymer kommer ställa till stora problem om det inte finns tillräckligt med hållbara leverans­alternativ.


iBoxen samarbetar med kommuner, fastighetsägare, transportbolag och en mängd andra aktörer för att kunna fortsätta att skala upp infrastrukturen. iBoxen, som är den enda boxlösningen som är öppen och tillgänglig för alla transportbolag, har redan avtal med tio av Sveriges största transportbolag* och inom kort tecknas ytterligare två avtal.

- Alla våra samarbetspartners ser ett stort värde i den samhällsinfrastruktur som vi utvecklar. Och transportbolagen är måna om att kunna erbjuda sina e-handlares kunder ett helt nytt och bekvämt leverans­alternativ i form av iBoxen, säger Tim Jörnsen.

Flera andra spännande användningsområden har dykt upp, bland annat inom sjukvård, servicelogistik, samt som click and collect-lösning.

Sedan några månader tillbaka kan alla, såväl privatpersoner som småföretagare och fastighetsägare, använda boxarna för exempelvis
sälja begagnade varor, lämna över reservdelar eller nycklar.

Idag finns iBoxens 1 009 leverans­boxar i 45 av de största kommunerna i Sverige. Bland annat i Gävle, Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Lund, Linköping, Malmö, Norrköping, Jönköping, Stockholm, Södertälje, Uppsala och Örebro.


*Airmee, Best Transport, Bring, DB Schenker, DHL, Early Bird, FedEx/TNT, Premo och UPS.


Bifogat finns bild på iBoxen nummer: 998 - 1 000 på Flogstavägen i Uppsala. Med på bilden är Daniel Arnberg teamledare på Saps, en av de leverantörer iBoxen samarbetar med för utsättning och underhåll av boxar.

Här är ett axplock av den media som uppmärksammat nyheten:

Dagens Logistik 
https://dagenslogistik.se/iboxen-passerar-1000-boxar-tva-nya-avtal-pa-vag-in/

DI / DI Digital 
https://www.di.se/digital/paket­boxsbolaget-vaxer-med-batljan-och-selin-i-ryggen/

Fastighetsvärlden 
https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/iboxen-passerar-1-000-leverans­boxar/

Market 
https://www.market.se/handelsplatser/logistik/iboxen-vaxer-har-nu-natt-milstolpen-1-000-boxar-det-ar-bara-borjan/

Ehandel.se
https://www.ehandel.se/stor-milstolpe-for-boxbolaget-bara-borjan-pa-var-resa

Breakit 
https://www.breakit.se/artikel/33115/iboxen-passerar-milstolpe-men-har-en-bit-kvar-vi-har-full-finansiering

 

För mer information, kontakta:
Markus Trautmann, kommunikationschef iBoxen, mail: markus.trautmann@iboxen.comtfn: 0721-417 417

iBoxen
iBoxen utvecklar en rikstäckande infrastruktur för leverans­boxar utomhus - tillgängliga för alla dygnet runt. Vi investerar stort med målet att alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll - i såväl landsbygd som stad - enkelt och bekvämt ska kunna hämta, skicka och returnera sina paket­ via en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar – oavsett var de handlar och vilken transportör som levererar paket­en. Leverans­boxarna är ett nödvändigt och bekvämt alternativ till ombuds- och hemleverans­er.


iBoxens infrastruktur kan användas av alla transportbolag vilket gör det möjligt för e-handeln att fortsätta växa - på ett mer hållbart sätt. Boxarna leder till färre och kortare transporter på landsbygden och skapar förutsättningen för nattleverans­er med elfordon i städer. iBoxen ägs av grundarna, Fastighets AB Balder, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) och Redito, och är finansierat för att bygga ut nätverket med boxar över hela Sverige. iBoxens leverans­boxar använder programvara från företaget Qlocx.

Tillbaka till nyheter

Läs mer om: iBoxen - så funkar det

En del av hållbar E-handel

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com