Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

Beställ en iboxen

Underlätta vardagen för de boende i din bostadsrättsförening genom att beställa en leverans­box från iBoxen! iBoxen utvecklar en ny, öppen, rikstäckande infrastruktur av leverans­boxar för att ta emot och returnera paket­, som alla transportbolag kan ansluta och leverera till.

Med en iBoxen i ditt kvarter kan du som boende smidigt ta emot och returnera paket­ nära din bostad eller din arbetsplats. Med smart teknik och iBoxens användarvänliga app kan du enkelt och bekvämt hämta och skicka dina paket­ från iBoxen. Dessutom kan du även använda boxarna för överlämning genom att boka en egen lucka. Via boxen kan du exempelvis låna saker av dina grannar eller sälja och handla begagnat.

Läs mer om hur iBoxen fungerar.

Leverans­boxen är 220 centimeter hög, 110 centimeter bred och 60 cm djup. Boxen har 16 luckor i varierande storlek och är tillverkat i robust galvaniserad plåt. Plåten är tjock och låsmekanismen är mer avancerad än på boxar som står inomhus. Boxarna är alltså byggda för att stå utomhus och klarar det nordiska klimatet.

iBoxens boxar kräver ingen fast installation eller bygglov. Med en vikt om ca 430 kg står den stadigt på ett betongfundament och går inte att flytta på utan hjälpmedel. Strömmen till boxen kommer från ett batteri. iBoxen öppnas med hjälp av en digital, krypterad engångsnyckel, som skickas till mottagaren via iBoxens app. Boxen kommunicerar sedan med mottagaren via Bluetooth. När mottagaren av paket­et befinner sig i närheten av boxen kommer den automatiskt upprätta förbindelse med mottagaren, identifiera den krypterade nyckeln och i appen visa en knapp som mottagaren trycker på för att öppna luckan. När mottagaren sedan stänger luckan är den platsen åter tillgänglig för ett nytt paket­.

Läs om hur iBoxen öppnar upp för cirkulär ekonomi

Är du förvaltningskund hos SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB?

Läs mer om ditt erbjudande här

Här kan du läsa om varför BRF Slottsallén i Bromma valt iBoxen.

Fyll i en intresseanmälan