Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

Vem som helst kan använda iBoxen!

Du kan enkelt låna verktyg av grannen, lämna nyckeln till hantverkaren eller överraska någon du gillar med en present. Vi har nämligen öppnat våra boxar för alla. Förutom att hämta det du handlar på nätet kan du nu använda iBoxen för överlämning av prylar, byten, lån eller försäljning av varor.

Vi på iBoxen tror på den cirkulära ekonomin. Att våra boxar är öppna för privatpersoner underlättar exempelvis för grannar att låna saker av varandra, och att sälja och handla begagnat.

Det är busenkelt att boka en lucka på iBoxen. Så fort du lämnat något i boxen får mottagaren ett meddelande med instruktioner kring hur hen kan hämta ut det.

Så här gör du, steg för steg

 • Ladda ner iBoxens app. Du hittar den där du hittar appar eller här.
 • Välj ”Boka lucka”.
 • Välj en iBoxen på kartan, boka lucka och fyll i telefonnumret till mottagaren. Du kan välja på storlekarna; liten, mellan eller stor.
 • Boka och betala med Swish.
 • Gå till boxen. När du står framför iBoxen och ska lämna in din vara följer du instruktionerna i appen.
 • Nu skickas ett sms till mottagaren att det finns en vara att hämta i iBoxen på den specifika adressen. Mottagaren får ladda ner appen och följa instruktionerna.


Vill du testa vår nya funktion? Just nu erbjuder vi en liten lucka för 20 kronor. Ladda ner iBoxens app.

Så bokar du en lucka  

Du behöver använda iBoxens app. Ladda ned den om du inte redan har den. För att kunna använda tjänsten behöver du ha Mobilt BankID på samma telefon samt ett svenskt telefonnummer.

När du öppnar appen så väljer du ”Bokningar” längst ned till höger. Därifrån kan du välja en lucka som du abonnerar under 24 timmar*. Du betalar för den storlek på luckan du behöver.

När du genomfört och betalat luckan, har du tillgång till att lämna in din vara. När du lämnat in varan skickas ett sms till mobilnumret du angivit för mottagaren. Om du själv vill förvara exempelvis en väska eller jacka i boxen (upp till 24 timmar) kan du lägga in ditt eget telefonnummer.

Mottagaren kan då använda sig av iboxen appen för att hämta ut den varan från luckan. När mottagaren hämtat sin vara skickas ett sms till avsändaren för att berätta att varan har hämtats.

När varan hämtas får du som avsändare ett sms och “bokningen” av lucka är förbrukad.

Om mottagaren ångrar sig behöver du hämta upp varan från boxen innan dina 24 timmar är slut.

Priser:

 • 30 kr för liten lucka – just nu 20 kr
 • 40 kr för mellanlucka
 • 50 kr för stor lucka

Frågor och svar

Vad kan jag använda den här tjänsten till?
Du kan till exempel tillfälligt förvara något, byta eller låna varor med grannar. Kanske har du sålt något på Blocket, Tradera eller någon annan sajt, men inte hinner (eller vill) möta upp köparen - då kan du boka en lucka i iBoxen. Du lämnar varan när det passar dig, och köparen kan hämta varan utan att ni behöver träffas.

Är det något du inte får lägga i boxen?
Vapen, droger etc. Läs mer i våra villkor 

Är det säkert att lägga varor i boxen?
Ja, det är säkert. Den som lägger in en vara i boxen behöver legitimera sig med Mobilt BankID och även den som hämtar upp varan. Boxarna är betydligt säkrare än vanliga brevlådor som står vid tomtgränsen. Plåten på boxarna är tjockare och låsmekanismen är mer avancerad än boxar som står inomhus.

Hur länge får min vara ligga i boxen?
Den får ligga i 24 timmar från att du bokar en lucka. Inom dessa 24 timmar ska du lägga varan i en box och mottagaren ska hämta varan.

Hur vet jag hur lång tid jag har kvar?
Tiden du har kvar står angivet i iBoxens app, under "Bokningar” (för dig som avsändare) och under “Hämtas” (för dig som ska hämta en vara).

Vad är det för storlekar på de luckor jag kan boka?
Du kan boka 3 olika storlekar.

 • Liten – 15 x 46 x 58 cm (2-3 st skokartonger)
 • Mellan – 33 x 46 x 58 cm (kabinväska + lite till)
 • Stor – 51 x 46 x 58 cm (flyttkartong)

Mottagaren hämtade inte varan i tid, vad händer nu?
Den som bokat luckan ansvarar för att varan hämtas, så enklast är du själv hämtar varan. Hämtas den inte upp så blir du ersättningsskyldig för att iBoxen måste tömma luckan åt dig.

Jag ångrar mitt köp av luckan hur gör jag nu?
Har du inte använt dig av den bokade luckan inom två timmar så kan vi hjälpa dig med återbetalning. Kontakta vår kundservice så hjälper dem dig.

Har du använt luckan har du tyvärr förbrukat din betalning, detsamma gäller om det gått längre än 2 timmar sedan du bokade luckan.

Luckan var tom när jag skulle hämta en vara. Vad gör jag nu?
Det var väldigt tråkigt att höra, du får vända dig till avsändaren och fråga vad som gått fel.