Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

Hela processen var väldigt smidig

För att minska transporterna och öka säkerheten har BRF Slottsallén i Bromma låtit placera en leverans­box från iBoxen. Nu kan de boende hämta sina paket­ ett stenkast från hemmet.
– Hela processen var väldigt smidig, säger Per-Erik Eriksson, ordförande i BRF Slottsallén. 

I takt med att allt fler väljer att handla på nätet så har det också inneburit utmaningar för BRF Slottsallén i Bromma.

Ordförande för föreningens styrelse är Per-Erik Eriksson:

– De flesta av oss som bor här är familjer med ett eller två barn. Föräldrar som är mitt i livet och som ska pussla ihop dagishämtningar med jobb och allt annat, säger Per-Erik Eriksson.

BRF Slottsallén ligger på historisk mark i västra Stockholm. Ulvsunda slott i Bromma uppfördes på 1640-talet och har varit hem till familjer som De La Gardie och von Essen.

Sedan sex år tillbaka ligger bostadsrättsföreningen i en del av slottsparken. BRF Slottsallén består av 73 radhus som ritats av en av de mest framstående nu aktiva svenska arkitekterna Thomas Sandell.

– Det är extremt många budbilar som kommer till oss varje kväll, och eftersom det är så många barnfamiljer som bor i området så blev det nästan ohållbart. Det är också flera av mina grannar som har blivit bestulna på paket­ som har lämnats utanför dörren. Därför beslöt vi oss för att förenkla hela den här processen och hitta en lösning som gör det smidigare för oss som bor här, säger Per-Erik Eriksson.

Sedan september har BRF Slottsallén en leverans­box från iBoxen som har placerats vid infarten till området.

– In- och utfarten till vårt område går via en annan fastighet – den ursprungliga grindstugan till Ulvsunda slott. Vi har ett servitut för att få köra bil där, och nu har vi också ett avtal som gav oss lov att få placera leverans­boxen från iBoxen på deras mark.

– Hela processen var väldigt smidig och tog bara ett par månader. Vi var i kontakt med andra boxleverantörer också, men det som var attraktivt med iBoxen var att den är operatörsneutral och inte innebär någon kostnad för oss som förening, säger Per-Erik Eriksson.

Tidigare var de boende i området tvingade att hämta ut sina paket­ från nästan tio olika utlämningsställen. Men i takt med att fler och fler e-handlare erbjuder leverans­ till iBoxen i BRF Slottsallén   så förenklas vardagspusslet betydligt för Per-Erik Eriksson och hans grannar.

– Jag hämtade ut mitt första paket­ från iBoxen häromdagen. Dessutom var det gratis leverans­ till iBoxen som ligger 75 meter från mitt hus i stället för 79 kronor för att få paket­et till dörren.

Trots att BRF Slottsallén ligger på historisk mark så är det en förening som har fokus på framtiden.

– Vi som sitter i styrelsen vill vara med och utveckla området för våra medlemmar. Till exempel har vi 80 parkeringsplatser som alla har laddningsplats för elbilar. Och i den kontexten känns det också helt rätt med iBoxen, säger Per-Erik Eriksson.

iBoxen – så funkar den!

Vill du ha en kostnadsfri iBoxen till din fastighet?

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com