Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2021-11-19

"Vi befinner oss i en stark expansionsfas”

Infrastrukturbolaget iBoxen växer så det knakar. Den transportörsoberoende leverans­¬¬boxen placeras utomhus och är tillgängliga för alla dygnet runt. Nu anställer bolaget i Stockholm, Göteborg och Malmö. – Vi befinner oss i en stark expansionsfas, säger Tim Jörnsen, vd på iBoxen.

iBoxen är idag den enda oberoende aktören som utvecklar en rikstäckande och öppen infrastruktur av leverans­boxar där konsumenter kan hämta och framöver även returnera varor, oberoende av handlare och transportör.

iBoxen har avtal med alla transportörer som inte har egna boxar, vilket innebär att deras kunder (e-handlarna) i sin tur kan erbjuda sina kunder fler bekväma alternativ för leverans­.

Av de drygt 500 leverans­boxar som är utplacerade står övervägande delen i Storstockholm och Storgöteborg.

Nu ökar iBoxen takten. Under nästa år kommer iBoxen finnas i minst 15 av de största städerna i Sverige.

– Inom ett par år ska alla svenska hushåll ha en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar, säger Tim Jörnsen, vd på iBoxen.

Infrastrukturbolaget iBoxen startades för åtta månader sedan. iBoxen ägs av grundarna, fastighetsbolaget Balder och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB), och är finansierat för att bygga ut nätverket med boxar över hela Sverige under de närmsta åren.

Bolaget har 25 anställda som snart blir 35.

Just nu rekryteras personer i Göteborg, Malmö och Stockholm.  iBoxens anställda omfattas av kollektivavtal.

– Vi befinner oss i en stark expansionsfas. Vi har fått en mycket bra start med bygget av ett nytt, banbrytande och rikstäckande nät med leverans­boxar utomhus - tillgängliga dygnet runt. Vi har även fått bekräftat av väldigt många e-handlare att möjligheten att hämta alla paket­ på samma ställe är det bästa för konsumenterna, säger Tim Jörnsen, och fortsätter:

I framtiden ska alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll - i såväl landsbygd som stad – enkelt och bekvämt kunna hämta och returnera sina paket­ via en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar. För att klara den ökande volymen av paket­ från e-handeln är leverans­boxarna ett nödvändigt och viktigt komplement till ombud och hemleverans­er.

Den transportörsoberoende infrastrukturen innebär stora fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv.

– Det finns enorma mängder utsläpp att kapa genom att konsolidera transporter. Det blir också mindre trafik i bostadsområden och fler konsumenter kommer kunna gå eller cykla till boxarna för att hämta sina paket­, säger Tim Jörnsen.

iBoxen samarbetar redan med närmare 60 fastighetsägare där de ställt ut eller kommer att ställa ut leverans­boxar på deras mark.

Även de få transportörer som i dag inte levererar till iBoxens leverans­boxar har möjlighet att göra det utan att behöva göra några komplexa integrationer.

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com