Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2022-10-07

CityMail ansluter till iBoxens infrastruktur

CityMail breddar sitt erbjudande med iBoxens leverans­boxar. Ett efterfrågat leverans­alternativ som kompletterar deras nuvarande tjänster. E-handelsföretagen 24.se och AMA Group, där bland annat Ateljé Margaretha ingår, är först ut att erbjuda boxleverans­er via CityMail.

- Konsumenterna vill kunna välja hur de vill få sina paket­ levererade. Det är ett väldigt starkt och tydligt krav. Vi vill fortsätta leverera den bästa kundupplevelsen med hög precision. Med iBoxens leverans­boxar får vi ett riktigt konkurrenskraftigt erbjudande i kombination med våra hemleverans­er, säger Einar Wahlbom, Sales & Marketing Director på CityMail.

iBoxens boxar skapar ett nytt, unikt och bekvämt leverans­alternativ för konsumenterna för leverans­er från CityMail, som idag delar ut brev och paket­ till 54 procent av Sveriges hushåll.

- CityMails boxtjänst är otroligt konkurrenskraftigt ur flera perspektiv. Förutom att det är smidigt för våra kunder så finns det en hållbarhets­aspekt. Boxleverans­erna bidrar till mindre trafik, lägre utsläpp och kunderna slipper ta sin egen bil till ett ombud och förhålla sig till deras öppettider, säger Mikael Rosendahl, vd på AMA Group.

Det som särskiljer iBoxen från andra boxlösningar, förutom att det är den enda boxlösningen som är öppen och tillgänglig för alla transportbolag, är att den alltid står utomhus nära där människor bor eller dagligen passerar.

- Våra kunder vill kunna få sina varor till en paket­box och då ska vi erbjuda den bästa och mest hållbara lösningen på marknaden – leverans­boxar som står utomhus nära där våra kunder bor, säger Oscar Johansson, vd på 24.se.

iBoxen har nu avtal med elva av Sveriges största transportbolag*. På ett och ett halvt år har iBoxen placerat ut ca 1 300 leverans­boxar i 54 av Sveriges kommuner. CityMail delar ut brev och paket­ i den absoluta merparten av dessa kommuner.


- Vår boxlösning är öppen för alla transportbolag vilket är det bästa för konsumenterna som enkelt och bekvämt kan få alla sina paket­ till samma box, säger Calle Keller, operativ chef på iBoxen.

iBoxen är finansierat för att skapa ett rikstäckande nätverk med boxar över hela Sverige, som ska underlätta vardagen för privatpersoner och företag. iBoxen kommer att finnas i 65–70 kommuner i slutet av 2022 och under 2023 kommer ytterligare ett par tusen boxar placeras ut.


*Airmee, Best Transport, Bring, CityMail, DB Schenker, DHL, Early Bird, FedEx/TNT, Premo och UPS.

För mer information, kontakta:
Markus Trautmann, kommunikationschef iBoxen, mail: markus.trautmann@iboxen.com,
tfn: 0721-417 417

Einar Wahlbom, Sales & Marketing Director CityMail, mail: einar.wahlbom@citymail.se
Tfn: 070 789 99 27

iBoxen
iBoxen utvecklar en rikstäckande infrastruktur för leverans­boxar utomhus - tillgängliga för alla dygnet runt. Vi investerar stort med målet att alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll - i såväl landsbygd som stad - enkelt och bekvämt ska kunna hämta, skicka och returnera sina paket­ via en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar – oavsett var de handlar och vilken transportör som levererar paket­en. Leverans­boxarna är ett nödvändigt och bekvämt alternativ till ombuds- och hemleverans­er.


iBoxens infrastruktur kan användas av alla transportbolag vilket gör det möjligt för e-handeln att fortsätta växa - på ett mer hållbart sätt. Boxarna leder till färre och kortare transporter på landsbygden och skapar förutsättningen för nattleverans­er med elfordon i städer. iBoxen ägs av grundarna, Fastighets AB Balder, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) och Redito, och är finansierat för att skapa ett nätverk med boxar över hela Sverige. iBoxens leverans­boxar använder programvara från företaget Qlocx.

CityMail

CityMail levererar paket­ hem, till paket­boxar och till ombud. Vi täcker ca 65% av Sveriges disponibla inkomst & når över 5 miljoner konsumenter med våra hushållsnära tjänster. Hos oss samdistribueras paket­ och brev i samma logistiknät vilket ger en överlägsen klimateffektivitet. Med strategiskt belägna terminaler och lokala CityMail-kontor är mer än hälften av våra last mile leverans­er helt utan utsläpp, i stadskärnor, där det är mest känsligt är mer än 95% av våra leverans­er helt utsläpps- och bullerfria.

Tillbaka till nyheter

Läs mer om: iBoxen - så funkar det

En del av hållbar E-handel

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com