Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2022-01-31

DHL breddar med iBoxens leverans­boxar

Från och med nu breddar DHL sitt hemleverans­erbjudande med iBoxen. DHL lanserar leverans­boxar som ett komplement till hemleverans­ där konsumenten kan välja mellan leverans­ hem eller till en box nära sin bostad.

DHL finns i hela Sverige och har sedan 2007 ett rikstäckande nätverk av paket­ombud (DHL Servicepoints) och egna paket­boxar. Genom samarbetet med infrastrukturbolaget iBoxen och deras transportörsoberoende nätverk av leverans­boxar kommer DHL komma ännu närmare konsumenterna.

– De senaste åren har e-handeln ökat kraftigt och med det ökar behovet av fler, och närmre, utlämningsställen. Med hjälp av iBoxens nätverk av leverans­boxar och vår befintliga infrastruktur får konsumenterna ännu fler leverans­möjligheter samtidigt som vi kan minska trafiken och bidra till lägre utsläpp, säger Jonas Lindell, Managing Director på DHL eCommerce Solutions.

 

iBoxen investerar stort för att bygga ut en rikstäckande infrastruktur med leverans­boxar utomhus som är öppen för alla transportörer. Inom ett par år ska alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll - i såväl landsbygd som stad - enkelt och bekvämt ska kunna hämta, skicka och returnera sina paket­ via en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar.


– För DHL innebär boxarna att våra hemleverans­kunder får möjligheten att hämta paket­ i en box så nära sin bostad som möjligt om man till exempel inte är hemma och chauffören behöver ta med paket­et tillbaka, säger Jonas Lindell.

Med tanke på den kraftiga e-handelstillväxten blir leverans­boxarna ett nödvändigt och bekvämt alternativ till ombuds- och hemleverans­er. Förutom att iBoxen kommer bidra till färre transporter i bostadsområden så kommer fler konsumenter kunna gå eller cykla till boxarna för att hämta sina paket­ den tid det passar dem.

 

– Att DHL, som är ett av världens ledande logistikbolag med ett enormt hållbarhetsfokus, startar samarbete med iBoxen är verkligen ett kvitto på att leverans­boxar som är öppna för alla transportörer är rätt väg att gå. Både ur ett hållbarhetsperspektiv och för att det är det bästa för konsumenten, säger Anders Holm, CCO på iBoxen.


Idag finns iBoxens drygt 700 leverans­boxar i Storstockholm, Storgöteborg, Norrköping, Malmö, Helsingborg, Lund, Karlstad, Södertälje, Uppsala, Gävle och Örebro. Under 2022 kommer iBoxen finnas i minst 30 av de största städerna i Sverige.
 

För mer information, kontakta:
Mikael Stange, marknadschef, DHL eCommerce Solutions Sweden, mail: mikael.stange@dhl.com, tfn: 070-957 92 88
Markus Trautmann, kommunikationschef iBoxen, mail: markus.trautmann@iboxen.comtfn: 0721-417 417
 

iBoxen
iBoxen bygger en rikstäckande infrastruktur för leverans­boxar utomhus - tillgängliga för alla dygnet runt. Vi investerar stort med målet att alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll - i såväl landsbygd som stad - enkelt och bekvämt ska kunna hämta, skicka och returnera sina paket­ via en leverans­box nära sin bostad eller där de dagligen passerar – oavsett var de handlar och vilken transportör som levererar paket­en. Leverans­boxarna är ett nödvändigt och bekvämt alternativ till ombuds- och hemleverans­er.

iBoxens infrastruktur kan användas av alla transportbolag vilket gör det möjligt för e-handeln att fortsätta växa - på ett mer hållbart sätt. Boxarna leder till färre och kortare transporter på landsbygden och skapar förutsättningen för nattleverans­er med elfordon i städer. iBoxen ägs av grundarna, Fastighets AB Balder, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) och Redito, och är finansierat för att bygga ut nätverket med boxar över hela Sverige. iBoxens leverans­boxar använder programvara från företaget Qlocx.

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com