Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2022-10-04

FRIBO - service och kvalitet nära hemmet

Bostadsbolaget FRIBO väljer iBoxen för att kunna ge sina hyresgäster ett viktigt mervärde i sitt boende. "Att kunna få sina paket­ levererade nära där man bor betyder mycket", säger Kjell-Ove Sethson, vd för FRIBO.

FRIBO är ett av flera kommunala bostadsbolag i Borås kommun, med 611 lägenheter i Fristad och Borgstena. Nu har man tecknat avtal med iBoxen, och Kjell-Ove Sethson, vd, är glad över den nya service hyresgästerna i de mindre orterna Fristad och Borgstena kommer att få.

Borgstena har inget stort serviceutbud. Närmaste livsmedelsbutik finns en mil bort. Det är fantastiskt att de boende i det lilla samhället nu får tillgång till leverans­boxar. Det kommer att bli väldigt uppskattat.

Boxleverans­er bidrar dessutom till färre transporter och lägre utsläpp vilket innebär mindre miljöbelastning. Att boxarna står utomhus och är tillgängliga dygnet runt medför att de boende inte behöver passa öppettider eller ta bilen till ett paket­ombud. De behöver inte heller stanna hemma och vänta på en hemleverans­.

– Det är tjänster som dessa som skapar möjligheter för människor att bo och leva även på landsbygden. Alla människor vill inte bo i storstan. Då är den här typen av tjänster som iBoxen erbjuder jätteviktiga.

Som vd för FRIBO ägnar Kjell-Ove Sethson mycket tid och tankeverksamhet åt framtidens bostäder.

– Man försöker hela tiden ligga i framkant. Det är väldigt utmanande och roligt att jobba med detta, med samhällsplanering och samhällsstruktur och allt som bostadsbyggande innebär.

Vi lever i en tid där mycket förändras väldigt snabbt, det händer mycket på kort tid.

Kjell-Ove Sethson säger att han tror att den cirkulära ekonomin bara kommer att bli viktigare och viktigare.

Jag tror att det kommer att växa med bilpooler, cykelpooler, att man delar på fritidsartiklar, verktyg, trädgårdsredskap och annat mellan grannarna. Där kan ju också iBoxens leverans­boxar användas mellan privatpersoner. Alla måste inte längre ha stora förråd för att lagra en massa egna prylar utan jag tror mer på att man kommer att dela. Där finns ju även ett viktigt hållbarhetsperspektiv, att allt inte behöver köpas nytt.

IBoxens öppna infrastrukturlösning som är öppen för alla transportbolag ser Kjell-Ove Sethson också som rätt i tiden, och bra ur hållbarhetssynpunkt.

Att samordna transporter är ju jättebra. Där tror jag man kommer hitta stora vinster och möjligheter inför framtiden.

Tillbaka till nyheter

Läs mer om: iBoxen - så funkar det

En del av hållbar E-handel

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com