Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2022-12-14

Bostadsbolaget hittar kreativa sätt att använda iBoxen

Hos det kommunala bostadsbolaget FABO i Falkenberg är iBoxen ett viktigt inslag i verksamheten. "Boxarna är ett fantastiskt hjälpmedel för mig", säger Ken Mathisson, lägenhetsförvaltare.

FABO har cirka 3000 lägenheter, både i centrala Falkenberg och i andra delar av kommunen. Ken Mathisson ansvarar för 900 av dessa. För ungefär ett år sedan placerades iBoxens boxar upp och idag finns boxar utspridda i FABO:s olika bostadsområden. Från början var det hela“bara” tänkt som en service till de boende, att få dessa transportöroberoende boxar där hyresgästerna på ett smidigt sätt kan hämta sina paket­.

– Men med tiden började vi inse att iBoxen är bra till så mycket mer! Jag är en flitig användare, säger Ken Mathisson.

Bland annat använder han boxarna för att dela ut så kallade taggar till hyresgäster, om någon har tappat bort sin eller behöver en till.

– Vi har även börjat använda dem för viss nyckelutlämning. I och med att den som öppnar boxen legitimerar sig med mobilt bank-id så blir det ju en kvittens, vilket vi behöver när det gäller nycklar. Det kan vara till hyresgäster, men även när vi tar in en städfirma som ska städa lägenheter. Det har fungerat jättebra.

Ken Mathisson säger att detta har frigjort mycket tid för honom och hans medarbetareSamtidigt som det ger en större flexibilitet även för hyresgästen, städfirman eller vem det än gäller, eftersom de kan hämta det som finns i boxens innehåll när det passar dem istället för att boka en tid för ett möte. Dessutom blir det tryggt och säkert genom att mobilt bank-id används.
Jag ser ingen begränsning i detta. Framöver kommer vi säkert att använda iBoxen även för att förmedla annat, som brev och andra saker. 

Att hyresgästerna även kan använda boxarna för utbyten sinsemellan blir en ytterligare service.
Man kanske ska resa bort och en granne ska vattna blommorna. Då kan nycklarna läggas i en box. Ja, det finns väldigt många möjligheter.

Ken Mathisson har även hittat egna, kreativa användningsområden.
– Ibland när jag vill ge ett extra tack till våra tekniker så kan jag lägga en godispåse eller en påse chips i en box som de får åka förbi och hämta! Det är roligt att glädja andra!

Privat är Ken Mathisson ordförande i sin bostadsrättsförening, och där kommer han att verka för att man ska sätta upp iBoxen även där.
– Vi skulle kunna använda boxen till exempelvis utlämning av nyckel till den övernattningslägenhet vi har i föreningen, och för kontraktsutlämning. Det blir så flexibelt med iBoxen! 

Tillbaka till nyheter

Läs mer om: iBoxen - så funkar det

En del av hållbar E-handel

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com