Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2022-01-18

Tillgänglighet är allt

Kraven på att fastighetsägare ska möta sina kunders behov blir allt större. Inte minst när det gäller att erbjuda nya logistiklösningar – som leverans­box i anslutning till fastigheten. Det menar fastighets- och retailexperten Fredrik Widing. – Tillgänglighet är allt, säger han.

iBoxens leverans­boxar bygger på en helt öppen infrastruktur vilket innebär att samtliga transportörer kan lämna sina paket­ hos iBoxen.

– Att detta är en lösning som är oberoende gör att den blir ännu mer intressant både för konsumenterna och för e-handlarna. Tillgänglighet är allt! Men också för fastighetsägarna som kan erbjuda rätt service till sina hyresgäster, säger Fredrik Widing, vd och grundare av Gate46 och Portally.

Sverige har länge legat i framkant när det gäller vanan att handla digitalt, och utvecklingen har fått ytterligare en skjuts i samband med pandemin. Därmed ökar också behovet av smarta lösningar och tjänster som underlättar för konsumenterna.

– Marknaden ökar exponentiellt och vi är bara i början av den här utvecklingen – det är en tydlig trend. Vi kommer att shoppa ännu mer online och det här driver behovet av bättre logistiklösningar och bättre kundupplevelser, säger Fredrik Widing.

Fredrik Widing leder också Retailpodden där han möter några av Sveriges främsta entreprenörer och pratar om framtidens e-handelstrender.

En sådan trend är allt som rör ”last mile” – hur varan faktiskt når konsumenten.

– Inom last mile finns det redan idag en transformation kring hållbarhet och om bara något år så är förmodligen och förhoppnigsvis de allra flesta bilar som levererar paket­en eldrivna, säger Fredrik Widing.

Nästa stora fråga att lösa handlar om tillgänglighet.

Då behöver också fastighetsägare erbjuda lösningar kring logistik och leverans­er, för att möta sina hyresgästers krav och behov.

– Idag efterfrågar vi som hyresgäster – oavsett om vi är privatpersoner eller kommersiella företag – mer kringservice. Att fastigheten ska vara hållbar är numera ett grundfundament, och nu ställs det mer krav på att fastighetsägarna kopplar på andra tjänster. Om du vill vara en attraktiv fastighetsägare imorgon så ska du kunna erbjuda dina kunder full tillgänglighet till logistik, säger Fredrik Widing.

Gate46 är en nordisk fastighetspartner som hjälper företag med samtliga lokalfrågor. Allt från förankring av behov, strategi och lokalsökning till förhandling och produktion fram till nyckelfärdig lokal.

Portally är ett digitalt ekosystem som samlar fastighetsbranschens alla aktörer och matchar utbud och efterfrågan på lokaler, vakant som uthyrd. Redan idag är branschens stora medlemmar och det förmedlas lokalförfrågningar till ett värde runt 1 miljard per månad.

– Fastighetsbranschen befinner sig mitt i en kraftfull digital transformation. I den omställningen är Portally en naturlig utveckling för att möta kundernas behov att samla alla behov på ett ställe. Det skapar en mer långsiktigt hållbar och lönsam fastighetsmarknad för alla parter, säger Fredrik Widing.

Läs mer om: iBoxen – så funkar den

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com