Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2021-06-01

Klart: Bring börjar leverera paket­ till iBoxen

iBoxens oberoende och nationella infrastruktur växer. Sedan starten tidigare i år har flera stora transportbolag anslutit sig till iBoxen. Nu står det klart att logistikföretaget Bring från och med 1 juni börjar med paket­leverans­er till iBoxens boxar.

Bring är nästa stora logistikbolag som ansluter sig till iBoxens infrastruktur. Från och med tisdag 1 juni kommer Brings kunder kunna få sina paket­ levererade till iBoxen. Detta är ett viktigt steg på resan mot målet att varje slutkund ska kunna få i princip alla sina leverans­er till iBoxens boxar – oavsett vilka transportörer som e-handeln har avtal med.

- Det känns kul och spännande att vi nu kopplar på fler leverantörer. Bring är en viktig samarbetspartner för oss och vi hoppas att ännu fler ansluter. Tjänsten möjliggör en smidigare e-handel för kunderna och mer hållbara leverans­er, säger Anders Holm, CCO och medgrundare till iBoxen.

Totalt samarbetar iBoxen med 10 transportbolag. Tack vare att tjänsten är öppen för alla transportbolag som vill ansluta sig skapas också försättningar för e-handeln att växa på ett mer hållbart sätt.

- Vi är mycket glada över att kunna lansera paket­boxar som ett leverans­alternativ för våra svenska kunder nu. Det är ett enkelt och flexibelt tillägg till våra paket­ombud som kommer att underlätta vardagen ytterligare för våra mottagare. Det ska vara enkelt att hämta sina paket­, både var man vill och när man vill. Paket­boxar är precis som våra paket­ombud ett hållbart leverans­alternativ, då vi kör till en plats för leverans­ till flera olika mottagare säger Mona Zuko, chef på Bring för B2B och e-handelstjänster i Sverige, Danmark och Finland.
 

För mer information, kontakta:

Anders Holm, COO och medgrundare iBoxen
Tel: 0708 173 011
Mail: anders.holm@iboxen.com

Thomas Backteman, presskontakt och medgrundare iBoxen
Tel: 0708 311 166
Mail: thomas.backteman@iboxen.com

Om iBoxen
Företaget iBoxen gör hela Sverige tillgängligt, för alla, hela tiden. Genom att snart erbjuda uppskattningsvis
50 000 leverans­boxar som använder programvara från företaget Qlocx – från norr till söder – får transportföretagen, företag och e-handlare enkel tillgång till en oberoende och öppen infrastruktur för att ta emot och returnera paket­ som skapar möjligheten för transportbolagen att bli mer hållbara. Infrastrukturen möjliggör en fortsatt snabb expansion av e-handeln – på ett mer hållbart sätt. Eftersom boxen aldrig är längre bort än 300 meter från mottagarnas hem i tätorter, möjliggörs en service som är nästan lika bekväm som en hemleverans­. Boxarna leder till färre och kortare transporter på landsbygden och skapar förutsättningen för nattleverans­er med elfordon i städer. Allt för en bättre miljö och tillgänglighet. 

iBoxen ägs av grundarna, Fastighets AB Balder och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB. iBoxen är finansierat för att bygga ut nätverket med boxar över hela Sverige under åren 2021–2026.

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com