Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2022-02-17

Smidigt, miljövänligt och öppen för alla transportörer.

BRF Slusstornet i Hammarby Sjöstad ser flera vinster med sin nya leverans­box från iBoxen. – Det är en förmån för våra boende att ha en box så nära hemmet, säger föreningens styrelseledamot Carmen Stefan.

Sedan i november 2021 står en leverans­box från iBoxen, precis utanför en av entrédörrarna till BRF Slusstornet i Hammarby Sjöstad.

Carmen Stefan är ledamot i bostadsrättsföreningens styrelse, och hon är den som har skött kontakterna med iBoxen.

– Sjöstadsföreningen är en ideell intresseförening för bostadsrättsföreningar i Hammarby Sjöstad, och de hörde av sig via mejl för att se om vi var intresserade av en leverans­box från iBoxen. Efter att ha diskuterade det internt i styrelsen så hörde vi av oss för att få veta mer, och sedan gick allt väldigt smidigt, säger Carmen Stefan.

Efter att ha besökt BRF Slusstornet så kom sedan iBoxens kontaktperson med förslaget om var leverans­boxen skulle placeras.

– Vi skulle aldrig ha kommit igång med detta om inte iBoxen hade varit drivande. Det var de som hittade platsen och visade i förväg hur allt skulle utformas. Sen skötte de installationen också, säger Carmen Stefan.

BRF Slusstornet stod klar 2003 och består av totalt 82 lägenheter, precis bredvid vattnet i Hammarby Sjöstad.

– Totalt bor det ungefär 140 personer i föreningen. Mer än hälften är barnfamiljer, men det finns också några äldre par som flyttade in när föreningen grundades. Och många handlar online, så det fanns ett stort behov av att hitta en smidig lösning på leverans­erna, säger Carmen Stefan.

Per Ljungberg: Öppen infrastruktur bäst för konsumenterna

Under hela processen har Carmen Stefan och BRF Slusstornets styrelse sett till att medlemmarna har hållits informerade genom nyhetsbrev och på hemsidan.

– Vi kommer också att följa upp och se hur de boende har använt iBoxen som leverans­möjlighet. Fler och fler transportörer kommer också att erbjuda vår leverans­box som ett leverans­alternativ, säger Carmen Stefan.

iBoxen är idag den enda oberoende aktören som utvecklar en öppen infrastruktur av leverans­boxar där konsumenterna kan hämta och framöver även returnera varor, oberoende av handlare och transportör.

– Att boxen är öppen för alla transportörer är en stor fördel, säger Carmen Stefan.

Tidigare har de boende i BRF Slusstornet varit tvungna att vända sig till en rad olika utlämningsställen för att hämta sina paket­. Vissa flera kilometer från deras bostäder.

– Det är förstås väldigt bekvämt att vi nu har vi möjlighet att hämta paket­en väldigt nära hemmet. Men det är också en miljövinst. Idag kör transportbolagen fram och tillbaka hela tiden. Det är många lastbilar som kommer med leverans­er i vårt område. Men ibland har man också varit tvungen att ta bilen för att hämta ut ett paket­, och det slipper vi nu, säger Carmen Stefan.

iBoxen öppnar upp för cirkulär ekonomi

Tillbaka till nyheter

Läs mer om: iBoxen - så funkar det

Vill du ha en box vid din fastighet?