Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2021-07-06

DB Schenker ansluter till iBoxens infrastruktur

iBoxen fortsätter utrullningen av den nationella, oberoende infrastrukturen och har sedan starten slutit avtal med flera ledande transportbolag. Senast i ordningen att ansluta sig är transportföretaget DB Schenker som från och med måndagen den 21 juni börjar leverera paket­ till iBoxens boxar.

DB Schenker blir nästa stora transportbolag att testa paket­leverans­er till iBoxen. Tjänsten, vars infrastruktur är öppen för alla transportörer som vill ansluta sig, ska på sikt ge alla Sveriges hushåll tillgång till hållbara leverans­er. Från och med 21 juni kommer Schenkers kunder kunna få sina paket­ levererade till iBoxen.

Det känns både glädjande och viktigt att ännu en stor transportaktör slutit avtal med iBoxen. Genom att ansluta sig till vår infrastruktur kan transportbolagen minska sina kostnader, både ekonomiskt och miljömässigt, samtidigt som de kan erbjuda slutkunden en tjänst som är både smidig, hållbar och mer tillgänglig, säger Anders Holm, CCO och medgrundare till iBoxen.

Totalt tio transportbolag har nu slutit avtal med iBoxen, bolagen som iBoxen samarbetar med står tillsammans för omkring 65 procent av hemleverans­erna i Sverige. Genom att samordna transporter och erbjuda en infrastruktur som är öppen för alla är iBoxen med och bidrar till en hållbar expansion av e-handeln.

Vi ser ingen anledning för oss att bygga egna leverans­punkter, vi tror istället på samarbetet med iBoxen som en neutral aktör där vi kan fokusera på själva transporten. Det ger möjlighet till en väl utbyggd infrastruktur där mottagare kan erbjudas leverans­er nära sitt hem kombinerat med DB Schenkers marknadsledande kvalitet. Vi är övertygad om att det erbjudande vi med hjälp av iBoxens infrastruktur kan skapa kommer bli ett mycket bra komplement till våra nuvarande erbjudanden och ytterligare stärka DB Schenkers position som den självklara logistikpartnern för ehandlare.

De boxlösningar som finns idag är ofta placerade i butiker eller i andra inomhusmiljöer, vilket gör att lösningen kräver att butiken har öppet. Därför ser vi iBoxens koncept med bostadsnära boxar som ett bättre komplement till de ombuds- och hemleverans­tjänster vi redan har i vår portfölj, säger Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker.

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com