Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2021-12-07

Boxarna som hjälper till med livspusslet

Leverans­boxar erbjuder de boende världens butiker runt hörnet. I Göteborg pågår ett samarbete som hjälper till med livspusslet. Framtidens shopping är här.

– Leverans­boxar placerade utomhus ger mindre trafik på innergårdarna, och mindre spring i trapphusen, säger Lizz Wiklund, hållbarhetschef på HSB Göteborg.

Lizz Wiklund är hållbarhetschef på HSB i Göteborg. HSB genomför ett samarbete med leverans­boxar utanför sina fastigheter runt om i Göteborg med omnejd. Som en led i det projektet har de nyligen börjat använda iBoxen.

– När vi hörde om iBoxen kändes det naturligt att använda. Det har gått väldigt fort, men hör vi talas om en god idé är vi snabba, säger hon.

Med den ökade näthandeln under pandemin har HSB märkt av ett behov av leverans­lösningar utanför fastigheterna för att minimera onödig trafik.

– Leverans­boxar placerade utomhus ger mindre trafik på innergårdarna, och mindre spring i trapphusen. Det är en väldigt viktig aspekt för oss, säger hon.

Lizz Wiklund ser även andra spännande möjligheter med iBoxen.

– Framöver kommer iBoxen kunna användas av exempelvis grannar för att låna ut saker till varandra på ett tryggt sätt där de legitimerar sig med bank-ID. Vi har stort fokus på den cirkulära ekonomin, och det här passar väl in i det tänket, säger hon.

Vill du ha en box vid din fastighet? Klicka här.

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com