Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2021-04-27

iBoxen placerar ut boxar runt Gamla stan - passerar 100 utplacerade boxar i Stockholm

Infrastrukturföretaget iBoxen bygger just nu upp den nationella infrastrukturen av leverans­boxar som ska göra det smidigare att ta emot och returnera paket­. På fem år ska iBoxen placera ut boxar över hela Sverige, i veckan placerades ytterligare 14 skåp ut runt Gamla stan i Stockholm i samarbete med Stockholms stad.

Utplaceringen av boxarna runt Gamla stan görs på stadens mark och med syftet att skapa förutsättningar för minskade paket­leverans­er och därmed mindre trängsel i stadsdelen.

– Det är positivt att Gamla stan får ta del av modern neutral logistikteknik såsom iBoxen. Det skapar förutsättningar för att ersätta stora fordon som idag levererar små paket­ i en stadsdel som inte är byggd för detta. Boxarna påverkar gatu- och stadslivet på ett positivt sätt och e-handeln är här för att stanna, konstaterar Henric Millde, ordförande Hållbart & Lustfyllt Gamla Stan. Vi stödjer samtidigt den lokala handeln i Gamla stan genom ett samarbete med ett lokalt e-handelskoncept, Zipadoo. Förhoppningsvis kan vi hitta en gemensam hållbar leverans­tjänst för de sista hundra metrarna till kundernas ytterdörrar både från boxar och lokala handlare.

Veckans utplaceringar av nya skåp runt Gamla stan samt på Södermalm innebär att iBoxen nu passerar 100 utplacerade skåp i Stockholm. – Det här är en viktig milstolpe och det är glädjande att se att utrullningen av boxarna sker enligt plan. Vi bygger vår infrastruktur i nära samarbete med mark- och fastighetsägare runtom i landet – offentliga som privata – som genom att upplåta plats åt iBoxen erbjuder tillgång till en infrastruktur som är unik i sitt slag, säger Tim Jörnsen, vd och medgrundare till iBoxen.

 

För mer information, kontakta:

Tim Jörnsen, vd och medgrundare iBoxen
Tel: 072 709 13 05
Mail: tim.jornsen@iboxen.com

Thomas Backteman, presskontakt och medgrundare iBoxen
Tel: 0708 311 166
Mail: thomas.backteman@iboxen.com

Om iBoxen
Företaget iBoxen gör hela Sverige tillgängligt, för alla, hela tiden. Genom att snart erbjuda uppskattningsvis
50 000 leverans­boxar som använder programvara från företaget Qlocx – från norr till söder – får transportföretagen, företag och e-handlare enkel tillgång till en oberoende och öppen infrastruktur för att ta emot och returnera paket­ som skapar möjligheten för transportbolagen att bli mer hållbara. Infrastrukturen möjliggör en fortsatt snabb expansion av e-handeln – på ett mer hållbart sätt. Eftersom boxen aldrig är längre bort än 300 meter från mottagarnas hem i tätorter, möjliggörs en service som är nästan lika bekväm som en hemleverans­. Boxarna leder till färre och kortare transporter på landsbygden och skapar förutsättningen för nattleverans­er med elfordon i städer. Allt för en bättre miljö och tillgänglighet. 

iBoxen ägs av grundarna, Fastighets AB Balder och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB. iBoxen är finansierat för att bygga ut nätverket med boxar över hela Sverige under åren 2021–2026.

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com