Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2021-03-16

Nu placerar iBoxen ut de första leverans­boxarna på Södermalm i Stockholm - startskottet för en nationell utrullning

I februari meddelade iBoxen sina planer på att bygga ut en nationell infrastruktur av leverans­boxar för att ta emot och returnera paket­. Nu placerar företaget ut de första knappa 70 boxarna på Södermalm i Stockholm och i Johanneshov.

iBoxen är ett alternativ till hemleverans­er, och ett komplement till ombudsleverans­er, med tillgänglighet dygnet runt, året om. Infrastrukturen är oberoende, vilket ger alla transportbolag i Sverige möjlighet att använda boxarna som leverans­platser på samma villkor.

Utplaceringen av de första boxarna är startskottet på en nationell utrullning. På fem till sex  år ska iBoxen placera ut boxar över hela Sverige. Målet är att sätta ut en leverans­box per 90 hushåll. På så vis får alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll - i såväl landsbygd som stad - tillgång till hållbara leverans­er.

– Vår infrastruktur är öppen för alla transportörer och ger förutsättningar för e-handeln att växa på ett hållbart sätt. Bor du i en stad är vårt mål att du aldrig ska ha längre än max 300 meter till din närmaste leverans­box. På mindre orter kommer boxarna placeras på strategiskt utvalda platser för att underlätta vardagen för så många som möjligt, säger Tim Jörnsen, vd och medgrundare till iBoxen.

För mer information, kontakta:

Tim Jörnsen, vd och medgrundare iBoxen
Tel: 072 709 13 05
Mail: tim.jornsen@iboxen.com

Thomas Backteman, presskontakt och medgrundare iBoxen
Tel: 0708 311 166
Mail: thomas.backteman@iboxen.com

Om iBoxen
Företaget iBoxen gör hela Sverige tillgängligt, för alla, hela tiden. Genom att snart erbjuda uppskattningsvis
50 000 leverans­boxar som använder programvara från företaget Qlocx – från norr till söder – får transportföretagen, företag och e-handlare enkel tillgång till en oberoende och öppen infrastruktur för att ta emot och returnera paket­ som skapar möjligheten för transportbolagen att bli mer hållbara. Infrastrukturen möjliggör en fortsatt snabb expansion av e-handeln – på ett mer hållbart sätt. Eftersom boxen aldrig är längre bort än 300 meter från mottagarnas hem i tätorter, möjliggörs en service som är nästan lika bekväm som en hemleverans­. Boxarna leder till färre och kortare transporter på landsbygden och skapar förutsättningen för nattleverans­er med elfordon i städer. Allt för en bättre miljö och tillgänglighet. 

iBoxen ägs av grundarna, Fastighets AB Balder och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB. iBoxen är finansierat för att bygga ut nätverket med boxar över hela Sverige under åren 2021–2026.

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com