Skip to main contentSkip to navigationSkip to search

2021-08-17

iBoxen rekryterar Markus Trautmann som kommunikationschef

Infrastrukturbolaget iBoxen, som bygger upp ett rikstäckande och leverantörsoberoende paket­boxnätverk, har rekryterat Markus Trautmann som marknads- och kommunikationschef.

iBoxen fortsätter att expander snabbt. Sedan i mars har paket­boxar placerats ut i Stockholm, Göteborg och Boden. Dessutom har redan tio transportörer anslutit sig till iBoxen, vilket innebär att deras kunder (e-handlarna) kan erbjuda sina kunder fler bekväma leverans­alternativ. För att stödja den fortsatta expansionen har bolaget nu anställt en erfaren kommunikationschef – Markus Trautmann.

– iBoxen kommer med ett högt tempo placera ut tusentals paket­boxar runt om i Sverige och därför behöver vi stärka upp teamet ytterligare. Vi är glada att vi fått med oss Markus till iBoxen, säger Tim Jörnsen, vd och medgrundare till iBoxen.

Markus Trautmann har en lång erfarenhet inom e-handel och kommunikation i både operativa och strategiska roller. Markus har haft flera tjänster inom PostNord, bland annat som presschef samt som kommunikationschef för PostNord Logistics. Närmast kommer Markus från omställningsorganisationen TRR där han ansvarade för medierelationer och externkommunikation.

– iBoxen har en ambitiös målsättning: inom fem år ska vi erbjuda en rikstäckande infrastruktur med paket­boxar så att konsumenterna enkelt kan ta emot och returnera paket­ max ett par hundra meter från sina hem. Infrastrukturen kommer även att minska antalet körda mil för transportörerna och erbjuda e-handelsföretag fler leverans­alternativ. Den resan ser jag fram emot att vara med på, säger Markus Trautmann.
 

Företaget iBoxen startades i början av 2021 med målet att bygga upp ett leverantörsoberoende nätverk av paket­boxar i Sverige. Totalt ska företaget ställa ut cirka 50 000 paket­boxar till år 2026.

Bild på Markus Trautmann finns på länken nedan. Fotograf: Janerik Henriksson, TT. [LÄNK]
 

För mer information, kontakta:

Tim Jörnsen, vd och medgrundare iBoxen
Tel: 0707 329140
Mail: tim.jornsen@iboxen.com

Om iBoxen
Företaget iBoxen gör hela Sverige tillgängligt, för alla, hela tiden. Genom att snart erbjuda uppskattningsvis
50 000 leverans­boxar som använder programvara från företaget Qlocx – från norr till söder – får transportföretagen, företag och e-handlare enkel tillgång till en oberoende och öppen infrastruktur för att ta emot och returnera paket­ som skapar möjligheten för transportbolagen att bli mer hållbara. Infrastrukturen möjliggör en fortsatt snabb expansion av e-handeln – på ett mer hållbart sätt. Eftersom boxen aldrig är längre bort än 300 meter från mottagarnas hem i tätorter, möjliggörs en service som är nästan lika bekväm som en hemleverans­. Boxarna leder till färre och kortare transporter på landsbygden och skapar förutsättningen för nattleverans­er med elfordon i städer. Allt för en bättre miljö och tillgänglighet. 

iBoxen ägs av grundarna, Fastighets AB Balder och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB. iBoxen är finansierat för att bygga ut nätverket med boxar över hela Sverige under åren 2021–2026.

Tillbaka till nyheter

Presskontakt

Markus Trautmann

Markus Trautmann

Tel: +46 721-417 417
Email: markus.trautmann@iboxen.com